Op zoek naar een op maat gemaakte, aangebouwde carport?

Een aangebouwde carport is net zoals een vrijstaande carport of carport met berging een perfecte oplossing voor het veilig en eenvoudig parkeren van je wagen. Hij beschermt je wagen tegen neerslag, felle zon en hitte, maar ook tegen bladeren, stuifmeel, stof en zand. Bovendien wordt je auto veel beter verlucht, waardoor roestvorming nauwelijks kans krijgt.

Een aangebouwde carport, de voordelen

  • Je vult de onbenutte plek voor of naast je woning.
  • Je hebt geen last van neerslag bij het in- of uitstappen van je wagen.
  • Je wagen is beschermd tegen alle weersomstandigheden, maar wordt tegelijkertijd goed verlucht waardoor er nauwelijks roestvorming optreedt.
  • We beslissen samen over het ontwerp, vervolgens gaan onze in-house vakmannen aan de slag met de productie van je materialen en komt ons team je carport netjes installeren.
  • Onze jarenlange ervaring, een neus voor maatwerk en functionaliteit en een up-to-date kennis van de materialen stelt ons in staat om jouw project naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd naar het prijskaartje van zo’n aangebouwde carport?

Wens je graag wat meer info of vraag je je af hoeveel je carport je zal kosten? Alles hangt af van het ontwerp en de door jou gekozen materialen. Bel ons gerust even op of kom even langs in onze toonzaal en vraag een gratis offerte aan.

VRAAG JE GRATIS OFFERTE AAN

Heb je een vergunning nodig voor je aangebouwde carport?

Je hebt in principe voor elke uitbreiding van je woning een stedenbouwkundige vergunning nodig. Omvat de totale oppervlakte van je aangebouwde carport samen met andere bijgebouwen maximaal 40 m², dan word je vrijgesteld van vergunningen. Wel geldt er voor sommige bijgebouwen een meldingsplicht aan je gemeente:

  • Als je bijgebouw niet hoger is dan 4 meter, gemeten vanaf de grond.
  • Wanneer het de functie van je woning en het aantal woongelegenheden niet wijzigt.
  • Indien er in de zijtuin een afstand van 3 meter behouden blijft tot de perceelgrens.
  • Als er in de achtertuin een afstand van 2 meter behouden blijft tot de perceelgrens.
  • Indien je bijgebouw tegen een aanpalend gebouw geplaatst wordt, dan mag het tot aan de perceelgrens reiken. De bestaande scheidingsmuur mag niet gewijzigd worden en de bouwdiepte van het bijgebouw mag de bouwdiepte van het aanpalend gebouw niet overschrijden.
carport-stijlvol-ral-kleur

Ontvang je 20 dagen na het indienen van het formulier geen opmerkingen van je gemeente, dan starten we de plaatsing van je aangebouwde carport.

Bedraagt de totale oppervlakte van je overkapping meer dan 40 m², dan zal je wel een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Je kan zowel de melding als de aanvraag van je omgevingsproject indienen via het omgevingsloket van de Vlaamse overheid.