Carport dakbedekking en wandbekleding, welk materiaal past bij jouw carport?

Niet helemaal zeker voor welke carport dakbedekking of wandbekleding je wilt gaan? Met meer dan 10 jaar ervaring in staalconstructies, onze actuele kennis van de verschillende materialen en een neus voor maatwerk en functionaliteit, zit je bij Nelson Carports aan het juiste adres.

Onze verschillende soorten carport dakbedekking

Een belangrijk element in de constructie van je carport, is de dakbedekking. Afhankelijk van de gewenste stevigheid van je dak, de bescherming die het moet bieden en de lichtinval in je carport, zijn er tal van mogelijkheden.

Polycarbonaat, een thermoplastisch polymeer, is een stevig en lichtdoorlatend materiaal. Het is enorm slagvast (wel 250 keer sterker dan glas) en kan in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aan. Polycarbonaat is beschikbaar in een transparante, opale of gefumeerde afwerking.

polycarbonaat-carport-dakbedekking

Wil je je carport dakbedekking thermisch isoleren, dan zijn geïsoleerde sandwichpanelen aangeraden. Regen is bij deze panelen nauwelijks hoorbaar.

dakrand-staal

Steeldeck is een geprofileerde staalplaat die je herkent aan de golvende structuur die voor de stevigheid zorgt. Het is een duurzaam, licht, onderhoudsarm en niet zo duur materiaal dat verzinkt en voorgelakt wordt in een door jou gekozen RAL-kleur.

carport-steeldeck

Deze optie is een combinatie van sandwichpanelen en polycarbonaat. Je carport is thermisch geïsoleerd, maar krijgt tegelijkertijd veel lichtinval.

carport-lichtstraat

Je kan ook opteren voor een carport dakbedekking met planten, een groendak. Naargelang de gewenste beplanting en het gebruik zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Een kruiden- of sedumkruidendak wordt beplant met kruiden.
 • Bij een bloementapijt worden er naast sedums ook wilde bloemen geplant.
 • Noord-Europese gras- of turfdaken worden vaak aangelegd met siergrassen.
 • De klimaatgebonden heide- en duindaken worden vaak als natuur- of biodivers dak uitgevoerd.
 • Daktuinen bestaan uit planten, struiken en soms zelfs bomen. In dit geval moet het dak voldoende stevig zijn.
 • Een sedum- of vegetatiedak wordt beplant met sedumplanten (vetplanten) en is eenvoudig in onderhoud.
carport-groendak

Zonnepanelen kunnen ook dienen als carport dakbedekking. Onze vakmannen zorgen ervoor dat je carport in een gunstige richting geplaatst wordt en berekenen hoeveel energie je kan genereren met je zonnepanelen.

De verschillende soorten wandbekleding

Padouk is tropisch hardhout uit Afrika dat oorspronkelijk een koraalrode kleur heeft. Na blootstelling aan licht en water zal het een crèmekleurige, zilvergrijze look krijgen.

padouk-bergruimte

Houtcomposiet combineert zowel hout als thermoplastische kunststof, dat tot 1 materiaal geperst wordt. Het ziet er net zo esthetisch uit als hout, maar is even onderhoudsvriendelijk als polymeer.

carport-wand-composiet

Thermowood is afkomstig uit Noord-Europese bossen en is dus een heel duurzame en milieuvriendelijke optie. Door de thermische behandeling is het bestand tegen vocht, houtrot en insecten. Deze houtsoort zal ook vergrijzen na blootstelling aan licht en water.

carport-deur

Cederhout wordt veel toegepast in gevel- en wandbekleding omdat het zowel duurzaam, licht, heel stabiel en goed bewerkbaar is. Het hout vervormt nauwelijks en bevat van nature een olie die het hout beschermt tegen rot, schimmel en insecten waardoor het onbewerkt tot zelfs 20 jaar meegaat. Cederhout komt in verschillende kleurvariaties: van licht geelbruin, bruinroze en zalmkleur tot chocoladebruin.

ceder-planchetten

Cedral Board Eternit zijn platen die zowel waterbestendig, vormvast, onderhoudsvriendelijk als rotbestendig zijn en die zich perfect lenen voor wandbekleding. Het is een milieuvriendelijk materiaal dat bestand is tegen schimmels en ongedierte en is beschikbaar in een groot aantal kleuren, waardoor ze naadloos aansluiten bij de stijl van je woning.

Eternit-bergruimte

Verleng de levensduur van je carport!

Wil je zo lang mogelijk genieten van je carport dakbedekking of wandbekleding? Het volstaat om de verschillende elementen slechts een aantal keer per jaar kort te reinigen.

ZO ONDERHOUD JE JE CARPORT

De afwerking van de dakrand

Het afwateringssysteem zorgt ervoor dat regenwater makkelijk wegloopt, maar om die dakhelling, de platen en de dakgoot te verbergen, plaatsen we een dakrand die het geheel een strakke look geeft. De hoogte van de dakrand en de afwerking kies je volledig zelf.

De afwerkingsmogelijkheden van de dakrand:

 • In gelakt staal in RAL-kleur naar keuze
 • In gegalvaniseerd staal
 • Bekleed met Eternit
 • Bekleed met Rockpanel
 • Bekleed met houtsoort naar keuze

Functionele deuren en poorten

Ben je van plan ook fietsen, tuingereedschap- en meubelen in je carport op te bergen, dan kan je ervoor kiezen een deel van je carport af te sluiten met een deur die volledig ingewerkt wordt in hetzelfde materiaal als je carport.

Verder produceren we ook veilige poorten om je huis veilig te scheiden van de weg.

Laat je adviseren door onze vakmannen

Had je graag wat extra uitleg bij de verschillende soorten carport dakbedekking en wandbekleding of ben je benieuwd hoe onze materialen eruitzien en aanvoelen?

KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM